married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 15, 2012

Trip to CH

assalamualaikum...

sempena hari pekerje hari tu...1 May (Tuesday), dan dicampur oleh hari isnin (30 Apr), aku dengan beraninya...telah pon drive sengsorang frOm JB _ KL_Bentong_CH (CamerOn Highland) _ Kota Gelanggi...

Alhamdulillah...perjalanan aku ke KL_Bentong dirahmati ALLAH...aku gerak dari JB pukul 10 am maybe...or exact tyme kuar frOm JB is 12pm...makan sorang2...lunch...huah2...

then sampai KL_Cheras_Gombak_Karak_Bentong...fuh!

g Bentong sebab umah abang di sana...mak abah, de (akak aku no 3),abang aku and kak ina (isteri abang aku) serta umar dan aina (anak buah) tengah menunggu ku di sana.. seronoknyee....then jugak...memang la aku behenti nak dekat 3x kot..nak buang air...sembahyang....dan makan... TANXS TO KAK FIZA....PA BOS...YANG TUNJUKKAN JALAN BY PHONE... ^__________^

mak abah mana tak risau kan anak die yang drive sengsorang ni kn kn?

tiap jam call.. "sampai mana dah?"

"da makan ke belom?"
"berhenti kat mana?"

haha...aku pon takot sebenarnye...1st tyme la katekan kuar sorang2 ke tempat yang tak pernah kuar kot..

sampai Bentong tepat kul 6...terror tak terror tak?

macam biasa..sampai2 aku teros terkam umar (anak sedara yg umor setahon) hihik.....dia lari...aku kejar....sampai dia menangis! kejam tol aku nieh!

haha... salam mak abah..cium2 pipi mereka...cium tangan akak aku...abang aku...teros mandi...nak kuar g pasar malam dan jugak sembahyang maghrib..okay cukup! tido awal sebab aku sangat penat drive!

esok pagi2 aku kejutkan mak abah aku sembahyang subuh...penat sangat kot mereka..tak ape...bukan selalu seorang anak nak kejutkan ibubapa nya kan? hehe..


okay..lagi lepas breakfast tu....aku bisik kat abang aku.. "JOM PERGI CAMERON MAU TAK?"

"JAUH LA KAK..CE TANYE KAK INA" ABANG AKU MEMBALAS..

Aku tak putus asa...pergi pulak pada Kak Ina (Isteri abang aku tu la) .. "APA KATA KAK INA? MAU TAK KE SANE? HEHE"

"KAK INA TAK KISAH..BUKAN JAUH PUN.."

"OKAY ABANG...KAK INA TAK KISAH...AWAK BAWAK KETE ABAH...AKAK BAWAK ABAH NGAN MAK LA NAEK KETE AKAK, KALAU AWAK OKAY...AKAK NAK PERGI PUJUK ABAH MAK NI.."

Abang aku setuju la...plan ape tah aku nih...haha...adhoc botol..

"ehem...ABAH.....ehemm..." Abah aku tengah berehat santai...amboi cuti nya dia...hehe

"ape?" mood agak baek..

"JOM G CAMERON NAK? " Belom sempat abah aku menjawab..

"ABAH TAK YAH RISAU...ABANG BAWAK KETE ABAH..AKAK BAWAK KETE AKAK LA...ABAH TAK YAH BAWAK KUAR DUIT DAN TENAGA PON...KAMI JE.. BEREH?"

"OKAY..CE TANYA MAK?" abah aku dah bg green light..

"MAK..MAK...EHEM2...NAK G CAMERON X?" 

pucuk dicita ulam mendatang...

"LAA...MAK X BAWAK BAJU CANTIK2.." hehe....okay set!


semua da setuju...jom mandi!!!!!


kena gerak awal2....nanti takot malam pulak sampai umah.. (DAILY TRIP OKAY)

x la jauh mana pun..2 jam sampai la...

lagi pon tu la impian abah aku..tak pernah pergi katanya...nak berkumpul adik beradik semua (7 kesemuanya)..memang payah...nak plann....memang tak jadi la... mintak maaf ye LONG,NGAH,KAKCIK,ADIK........ plan x plan...akak kena gak buat ni....nak kena jugak..untuk mak abah...hope paham eaa?

nanti kita boleh pergi lagi...

sampai di CH...abah aku tak habes2..."SEJUK NYE KAK...SEJUKNYE...TAK YAH LA BALIK...DUDUK SINI JE LA..."

aku tersenyum..dapat jugak capai impian abah aku...sebab mak aku da pernah pergi sebelum ni...

nak bawak pergi MEKAH...tah la bila abah mak...maafkan anak mu ini...tak dapat bawak mak abah pergi ke sana..

tapi akak sentiasa doakan supaya ALLAH memberi peluang pada mak abah supaya dapat jejak kaki ke sana suatu hari nanti...INSYA-ALLAH...

jom kite layan gambar sikit2....


sebelum g CH...meh kite pnggil "MEKANIK" untuk melihat kereta...




 CHECK WIPER...AIR CUKUP TAK?HERMM OKAY?


 

 GEAR BOX? ADE MINYAK TAK? EH...KAT SITU KE CHECK MINYAK GEAR BOX?
HAHA..NI LA UMAR...HUHU..PENAT NAK KEJAR KALAU DIA LARI..

 

 OKAY DA SUME...JOM GERAK! (PADAHAL GMBR NI MASE TURUN




LAYAN GAMBAR BUNGA JOM!




LADA YANG TAK PEDAS ..ORANG KATA..

No comments: