married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, May 17, 2012

kisah di sekolah sempena hari guru

da nak masuk 30 tahun (lambat lagi pn nak msuk) haha...baru aku nak bercerita pasal schOOl ni ek?

nak buat macam mana...baru nak bercerita..

<>

kisah ni masa aku form 3.....hari rabu - HARI KOKURIKULUM (kadet remaja sekolah) - almaklumlah...masa tu kan nakal lagi...

dan masih muda remaja....waktu tu aku bertugas cucikan kelas..kan aku PENOLONG KETUA KELAS 

dan jugak aku la yang buat jadual bertugas ni (AKU BUAT AKU BERTUGAS HARI RABU SEBAB MASA TU BOLEH PONTENG PERHIMPUNAN DAN JUGAK MASA TU BOLEH LASAK2 LA NAK BERSIHKAN KELAS..KAN PAKAI SELUAR... (GILA KUASA) haha..aku dengan kawan baik aku la masa tu..SHIELA namenye...hohoho..ok back to story...masa tu geng2 aku..or group2 aku...nak ponteng kelas jugak...aku pon ok la..."KALAU KANTOI KORANG TANGGUNG SENDIRI" -so mereka2...PDAH, SUE, MIE, SHAMIRA....DAN BEDAH...

masa tu...ade la 1 lubang syiling ni...tempat orang laki selalu ponteng tyme ASSEMBLY..or nak SMOKING...



lubang macam ni laa .... kan siling asbestos tu??

okay..aku tak berani nak panjat....serius! aku kan budak2 lagi...haha..bestfriend aku ni...amboi berani benor...ok takpe..bior la die panjat...amek meja...letas kerusi atas meja tu...pastu die dapat la masukk..yea!suke gile kot...pastu aku tanye..

"shiela, ko nampak tak lampu kelas TAQWA? pergi la tengok dorang...ngendap2" aku bagi cadangan....


Aku pusing nak menyapu jekk...sekali.........."DEBOOOOOOOMMMMM!!!" 

kuat sangat..........aku teros lari keluar g kelas IKHLAS... kelas diantara kelas aku AMANAH dan TAQWA....

"SHIELA..............." aku jerit...

dia da jatuh...gile...takot aku...mase tu ada budak laki kelas sebelah tengah cuci kelas jugak, AMRI kot name dia...SHILA jatuh betol2 sebelah dia...

Mase tu Cikgu Fauzi , Ustazah Norhayati, Cikgu Nazmi, Sir Shukor, Cikgu Sabariah....datang jenguk...kuat kot....SHILA da terbaring.....aku mase tu pegang penyapu...speechless...tak tahu nak buat ape...tengok jek...jahat kot...

ada 2 orang budak/pengawas kot kelas TAQWA... shereen dengan nora...back up SHILA...
"siling ni jatuh atas dia..."

mase tu mancis jatuh jugak...sebab siling tu da jadi macam ni.....



ustazah Norhayati ... "ni merokok la ni...." aishh..geram btol aku..kan kawan aku tengah sakit tu??

sabor je la....jahat tak jahat tak??

lepas tu SHILA kena g klinik...nak check up pastikan tak ade yang patah2...haha...

then .... lepas2 tu...baru la berani nak borak2 dgn SHILA..."kenapa kau terjun??"

"aku ingat kan asbestos tu keras..." haha....

gilok kan??

pastu dak2 sekolah panggil kami "SUPERWOMAN"

glemer kot...

THEEEEEEE.....now mereka2 semua da nak kawen..dan ada yang da kawen dan dapat anak da pun...

SU bln 12 ni...sama dengan PDAH... heeeeeeeee :))

miss u ol!







2 comments:

Qaseh Izana said...

mcm2 je perangai bdk2 skg...

hawa said...

bdak2 skarang laen da....
tu zaman 2004 :))