married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 3, 2012

RAMADHAN 14


assalamualaikum...



RAMADAHAN

dah masuk 14 ramadhan..after this maghrib bermula la 15 ramadhan..

dan akan menginjak ke 10 malam terakhir ramadhan..

- malam yang paling mulia di antara 1000 bulan..
- bukan semua orang boleh tahu dan rasa malam lailatul qadar ini..
-malam yang diriwayatkan oleh peng"Hadis2" malam yang paling berkat dan dekat dengan ALLAH..
- kesemua makhluk ciptaanNya akan menyembah Sang Pencipta mereka..

malam yang paling aku nantikan..

semoga aku dapat rasa kan kemunculannya..

..amin..



tak sempat nak apdate blog sebab terlalu bz dengan audit..

dan finally audit berjaya siap sebelum july 2012..

keje dah settle...nak touched up bagi cantik2..

ingat senang ke?

banyak keje oo..nak kejar current lagi..

but ALLAH always have way to hambaNya ini..

amin Ya Rabb...





Wednesday, July 4, 2012

^sweet^

 semoga kekal hingga ke akhir hayat dan berjumpa di syurga...InsyaAllah...

korang memang sweet! nakal & best..

but...ur 1st meet depan kaabah...lagi la ++ sweet...

jom layan....aku nak letak dalam blog as my motivater..

^________^

++ dengan maher zain punye lagu...


layan kan je la... 






Friday, June 22, 2012

^__^





pertama sekali....aku berjaya jugak mengharungi mencuci kereta di Jey Bee ni...
bukan aku tak berani..cuma tak berapa pasti dengan cuci-cuci kereta ni...
lame2 lalu...perhati.......punye perhati......dapat jugak la hantar kereta yg cntik tu ke tempat cuci kereta..

THE ONLY ONE REASON AKU CUTI KERETA NI...

IALAH....

AKU NAK BALEK KAMPUNG...KALAU SAMPAI KAMPUNG....
 ABAH AKU TENGOK KERETA DA MACAM SARANG BURUNG..
MULE-MULE DIA AKAN MEMBEBEL LA..
 LAGI SATU...
DIA AKAN CUCIKAN KERETA AKU (sedih la..abah kena rehat tapi nak cuci2 bagai lak kereta aku)...DAN AKAN PANGGIL AKU SEKALI.....
HAAA.....PASTU DIE BEBEL LAGI..KALAH MAK AKU TAW..

hehe...

then that reason memberanikan aku la pergi cuci kereta tu...hoho...


reason aku balek kampung sebab nak teman abah pergi appointment...dan aku sebagai driver berjaya...
akan bawak abah aku pergi spital tu...


DAN JUGAK OF COS LA AKU RINDU RUMAH DAN FAMILY AKU...MAKCIK2 KAT UMAH TU...RINDUUU SANGAT...IKHLAS.. ^____^






 

got Pashmina/Mafla from En Muhammad (FMS Officer) , he went to TURKI for holiday la...bestnye....dapat kaler pink...suke2...

 
  so aku pon drive balek kampung....dan ada kenduri plak.....anak kepada anak sedara abah aku kawen..so maknenye dua pupu aku la kot yang kawen nii..

THEN SNAP PIC LAGII - bersame abah tersayang..mak tersayang...akak ngah tersayang dan kak cik yang tersayang jugak...almaklumlah.....pic laen tak leh upload sebab sume separuh badan..haha..

TAPI MASA SEKARANG...ABAH SAKET...ABAH DEMAM PANAS..

DOAKAN ABAH SAYE SEHAT YE?










Thursday, May 24, 2012

mood - game masa kanak2 riang




assalamualaikum...

teeheeeee...now i am in mood game mase kanak2..

tetibe jekk...
kan?musti korang pon pernah maen2 permainan2 kat bawah ni kan kan??

jom refresh!







nak maen sampai 100 orang pon xpe..tapi x logik akal la..

aku selalu maen 4 orang...tak boleh lebeh...kalau lebeh nanti buah pemain2 tu x cantik..

sebab orang yg supply this thing just bg 4 buah je...

haha...

game ni scary then sad ending...

kalau sampai ke garisan penamat tuh...memang lucky sangat!

heh!

cube tengok betapa bnyk nye ular...meanss...kena turun..

tangga...naek kan?

musti korang gile kan tyme turun tuh...pastu confirm x nak maen..haha





...SAIDINA...

heh! kalau korang tak pernah maen..tak tahu la aku..

yang pasti...ni prmainan addicted tyme aku kecik2 dlu..

maen dengan ija, su, dekjan, wahab..uya, ayi, payid...

ni sume dak2 kt umah aku...heh!

rindu kot...sume da ke arah perkahwinan...dan da ade ke arah kekeluargaan pon...

aku musti broken punye kalau maen mende haram ni...

sbb ape aku ckp mende haram?sbb tak sedar waktu berlalu..da nak maghrib baru balek..tu pon kalau mak panggil..heeee




paper doll/anak patung kertas...

ni permaenan kanak2 perempuan..

macam aku nieh...

tempat maen - bawah umah....dalam almari...

kalau dapat yang cantik..uish...puteri da jadinye...

aku la puteri tu..


kelakar2 je kan?

banyak lagi sebenarnye..

tapi ni salah satu permainan aku yang aku mmg addicted la...


k bai...end








Tuesday, May 22, 2012

~~you light up my world like nobody else~~

 dah gila dengar lagu nieh...repeat mcm ape2 tah...dah buat ringtone.. ^______^

you light up my world like nobody else... teheeeee


You’re insecure
Don’t know what for
You’re turning heads when you walk through the door
Don’t need make up
To cover up
Being the way that you are is enough

Everyone else in the room can see it

Everyone else but you

[Chorus]

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

So c-come on

You got it wrong
To prove I’m right I put it in a song
I don’t why
You’re being shy
And turn away when I look into your eyes

Everyone else in the room can see it

Everyone else but you

[Chorus]

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

[Bridge]

Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana
Nana Nana Nana Nana

Baby you light up my world like nobody else

The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful

[Chorus]

Baby you light up my world like nobody else
The way that you flip your hair gets me overwhelmed
But you when smile at the ground it ain’t hard to tell
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
If only you saw what I can see
You’ll understand why I want you so desperately
Right now I’m looking at you and I can’t believe
You don’t know
You don’t know you’re beautiful
Oh oh
But that’s what makes you beautiful

Friday, May 18, 2012

aku baru tahu aku jenis tanah .. ^____^

(1) Tanah = anak pertama, anak kelima, anak kesembilan
(2) Air = anak kedua, anak keenam, anak kesepuluh
(3) Api = anak ketiga, anak ketujuh, anak kesebelas
(4) Angin = anak keempat, anak kelapan, anak keduabelas

TANAH - aku dan WMS (sama lak) - sama dengan akak aku yang sulung.. ^____^
Sifat tanah dikaitkan sebagai jenis Deria. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Orang menghargai kebendaan, keras hati, sabar,disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, cekap, percaya hanya perkara yang boleh dicapai oleh deria.

(JENIS PANCAINDERA: SYAHWAT, KERING)
Sedar mengenai hakikat diri, menilai material, sebar, tabah hati, disiplin diri, berhati-hati, boleh diharap, tidak tegas, efisyen, percaya hanya pada apa yang boleh dicapai oleh pancaindera, muram atau sugul, diberatkan oleh keperluan. Kepala angin, bimbang, tegas, tenang, boleh putus harapan, pendiam, tidak peramah, senyap. Badannya kurus, kurangnya tidur, tidak sabar jima', selalu sihat, banyak kerja.

AIR (akak ngah & kakcik)
Sifat air dikaitkan jenis Perasa. Ia tergolong sebagai sifat kewanitaan. Lemah-lembut, dalam perasaannya, mengasihani, memaksa, penakut, kepala angin, imaginatif, lemah terhadap siksaan atau teguran, berahsia, memahami, tidak tamak, artistik.

(JENIS PERASA: FIKIRAN, BASAH)
Lemah lembut, perasaannya dalam, belas kasihan, penakut, ada angin, imaginatif, mudah terluka hatinya, berahsia, mudah memahami perasaan orang lain, tidak tamak, ada bakat seni, positif, berhati-hati, berfikiran panjang, aman hatinya, terkawal, boleh dipercayai, penyabar, tenteram. Tubuhnya tambun, banyak lemak, banyak tidur, sedikit malas, lambat dan agak kurang faham.

API (akak de & adik)
Sifat api dikaitkan sebagai jenis Intuisi (kebolehan mengetahui sesuatu melalui bisikan kalbu). Ia digolongkan sebagai sifat kelelakian. Pentingkan diri, megah, bersemangat tinggi, kompetitif, perlukan ruang, kebudakan atau kurang matang, keras hati, kecenderungan ke arah tidak peka terhadap sesuatu, sentiasa sedia untuk menempuh sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan masa depan.

(JENIS INTUITIF: CINTA, PANAS)
Pentingkan diri, megah, semangat tinggi, kompetatif, perlukan ruang, keanakan atau lurus, menaruh harapan, cenderung untuk tidak sensitif, sentiasa sedia untuk sesuatu yang baru dan berisiko, mampu melihat kemungkinan baru, yang mana orang lain tidak terfikirkan. Perasa, gelisah, agresif, mudah teransang, mudah berusaha, pemaksa, optimis, aktif. Kerjanya segera, jalannya cepat, terang hati, panas tubuhnya, kurang tidurnya.

ANGIN (abang aku sorang2)
Sifat angin dikaitkan dengan jenis Pemikir. la digolongkan sebagai sifat kelelakian (masculine). Lelaki ini berpegang kepada teori, tidak mudah terpengaruh oleh pendapat orang lain, objektif, rasional, menghadapi kesukaran untuk melibatkan emosi, menghargai kebolehan intelektual, mahukan kebebasan, mempunyai mentaliti ambil mudah, sukakan fakta dan figura.

(JENIS PEMIKIR: JIWA, SEJUK)
Orang teori, sukar dipengaruhi, objektif, rasional, sukar terlibat dalam hal emosi, menilai tinggi kebolehan intelektual, keperluan untuk bebas, mentaliti ambil mudah, suka pada fakta dan figura. Mudah bergaul, boros, banyak cakap, responsif, mudah berbincang, bersemangat, sikap tidak kesah, pemimpin. Tubuh nipis, kurang daging, banyak darah, kreatif, sederhana.

Thursday, May 17, 2012

WMS - for you!

 
1st entry for him...exactly yang ke bape dah sebenarnye ni ek? hehe ^_____^

btw...tOday i'm ready to announce him as my partner in this blog (padahal dah ade sebenarnye entry tu kan? gedik jap sebab tngah dengar lagu best. ... kalau hari2 dengar lagu best? x kn nk buat entry pasal die je ek? tak kisah la...jnji sy tengah ada mood nk tulis entry pasal die)



^__________^

..tapi dis entry untuk dia..


hai awak!

awak la...awak yang selalu senyum... (ade orang laen lagi ke yang senyum sekarang ni?)

tapi bukan mereka yang senyum tu...ni untuk awak jek..

serius!untuk awak... ~WMS~ or my Mister RikayS

 SO PAS NI BANYAKKAN SENYUM! SEBAB SAYA SUKE AWAK SENYUM! 

AWAK DAH TAU KAN? SO SENYUM... MACAM NII ^_________________^
 


tanxs awak!

tanxs again!

tanxs again n again!

kenapa nak say tanxs je ni??

sy tak tau tapi saye nak say tanxs jek...

tak salah kan?

"u shine my world"

"i like the way u r"


hehe....awk dgr lagu kt bawah ni ek?

utk awak...

bila kita dah start mengada

kita selalu kuar sama-sama

borak panjang-panjang

makan dan tengok wayang

^_________^

yg fb tu tak relate pon sebab kite bukan knal through dat chanel pon

kn?but ade some lirik yg ade relate ngan kite...cntoh kt atas tu hah!

nampak x awak?

..LOVE U..

**winkk winkk*




ni dr pehak laki plak utk sy...kalau sy nk kate awk bg sy boleh x?hehe

mesti la boleh! kan?

^______^

kisah di sekolah sempena hari guru

da nak masuk 30 tahun (lambat lagi pn nak msuk) haha...baru aku nak bercerita pasal schOOl ni ek?

nak buat macam mana...baru nak bercerita..

<>

kisah ni masa aku form 3.....hari rabu - HARI KOKURIKULUM (kadet remaja sekolah) - almaklumlah...masa tu kan nakal lagi...

dan masih muda remaja....waktu tu aku bertugas cucikan kelas..kan aku PENOLONG KETUA KELAS 

dan jugak aku la yang buat jadual bertugas ni (AKU BUAT AKU BERTUGAS HARI RABU SEBAB MASA TU BOLEH PONTENG PERHIMPUNAN DAN JUGAK MASA TU BOLEH LASAK2 LA NAK BERSIHKAN KELAS..KAN PAKAI SELUAR... (GILA KUASA) haha..aku dengan kawan baik aku la masa tu..SHIELA namenye...hohoho..ok back to story...masa tu geng2 aku..or group2 aku...nak ponteng kelas jugak...aku pon ok la..."KALAU KANTOI KORANG TANGGUNG SENDIRI" -so mereka2...PDAH, SUE, MIE, SHAMIRA....DAN BEDAH...

masa tu...ade la 1 lubang syiling ni...tempat orang laki selalu ponteng tyme ASSEMBLY..or nak SMOKING...



lubang macam ni laa .... kan siling asbestos tu??

okay..aku tak berani nak panjat....serius! aku kan budak2 lagi...haha..bestfriend aku ni...amboi berani benor...ok takpe..bior la die panjat...amek meja...letas kerusi atas meja tu...pastu die dapat la masukk..yea!suke gile kot...pastu aku tanye..

"shiela, ko nampak tak lampu kelas TAQWA? pergi la tengok dorang...ngendap2" aku bagi cadangan....


Aku pusing nak menyapu jekk...sekali.........."DEBOOOOOOOMMMMM!!!" 

kuat sangat..........aku teros lari keluar g kelas IKHLAS... kelas diantara kelas aku AMANAH dan TAQWA....

"SHIELA..............." aku jerit...

dia da jatuh...gile...takot aku...mase tu ada budak laki kelas sebelah tengah cuci kelas jugak, AMRI kot name dia...SHILA jatuh betol2 sebelah dia...

Mase tu Cikgu Fauzi , Ustazah Norhayati, Cikgu Nazmi, Sir Shukor, Cikgu Sabariah....datang jenguk...kuat kot....SHILA da terbaring.....aku mase tu pegang penyapu...speechless...tak tahu nak buat ape...tengok jek...jahat kot...

ada 2 orang budak/pengawas kot kelas TAQWA... shereen dengan nora...back up SHILA...
"siling ni jatuh atas dia..."

mase tu mancis jatuh jugak...sebab siling tu da jadi macam ni.....



ustazah Norhayati ... "ni merokok la ni...." aishh..geram btol aku..kan kawan aku tengah sakit tu??

sabor je la....jahat tak jahat tak??

lepas tu SHILA kena g klinik...nak check up pastikan tak ade yang patah2...haha...

then .... lepas2 tu...baru la berani nak borak2 dgn SHILA..."kenapa kau terjun??"

"aku ingat kan asbestos tu keras..." haha....

gilok kan??

pastu dak2 sekolah panggil kami "SUPERWOMAN"

glemer kot...

THEEEEEEE.....now mereka2 semua da nak kawen..dan ada yang da kawen dan dapat anak da pun...

SU bln 12 ni...sama dengan PDAH... heeeeeeeee :))

miss u ol!







~~arigatohuzaimas~~

ARIGATOHUZAIMAS ERK PADA SESIAPA YANG TERLIBAT? SEBAB... MEMBERI KAN SAYA SERIBU PERASAAN....GEMBIRA, SUKA, HAPPY, RASA NAK LONCAT2....SEDIH, MENANGIS....RASA NAK HUMBAN MUKA DALAM GAUNG...RASA STRESS...RASA TAK NAK BUAT KERJA LANGSUNG...TAK NAK KAWEN....TAK NAK DUDUK SORANG2...
TAK NAK BUAT KERJA..MENANGIS LAGI....
TERHARU....DAN BERCAMPUR BAUR LA PERASAAN NIEH..

HURM...TU LA DINAMAKAN PERASAAN..

TENGS! VERY APPRECIATE TO ALL OF PEOPLE AROUND ME...

SERIUS! SILA BACA DENGAN SERIUS!

MINGGU LEPAS VERY BUSY ++++++ TENSEN +++++ SERABUT TYME KEJE...


AND JUGAK.... THIS MONTH IS OUR 2 MONTH ANNIVESARY....LOOK LIKE "BABY" PLAK NAK KIRE BULAN2 KAN?

BUT WE APPRECIATE FOR EVERY TYME OR EASY TO SAY...EVERY SECOND IS COUNT..

 TAK SEMUA KISAH TU GEMBIRA...KISAH KAMI JUGA BEGITU..

WALLAHI...AKU TAKOT.....

AKU MEMANG PENAKOT PON...MEMANG TAK DAPAT DINAFIKAN..

SAYA SEORANG YANG PENAKOT BUT DEGIL..

BUT PENAKOT LAGI...

...CEPAT TERSENTUH HATI..

DIA TAHU ITU...DAN DIA MEMANG TAHU..

SAKIT KAN HATI?BILA KITA BERCAKAP DIA BUAT TAK ENDAH?

SPOIL MOOD..

BTW...DISCUSSION HAVE TO DALAM INI CERITA..

SO ... WE KEEP IN DISCUSSION DAN ALHAMDULILLAH...DAPAT SETTLE..

MASALAHNYE.........SETIAP LUKA TU ADA KESAN KAN? PARUT KE BENGKAK KE...LEBAM KE...

WAT SO EVER...MACAM TU JUGAK LA KISAH KAMI...


OR HATI AKU LA OF COS...HATI DIA MANE LA AKU TAHU YE DAK?


HURMM...


WAT SO EVER2 LAGI LA...AKU RASE BETTER AKU UBAH CARA PEMIKIRAN AKU YANG AGAK LAME NI..SUPAYA


DAPAT SELAMATKAN HUBUNGAN KAMI INI...


DAN JUGAK LAGI2...AKU GOT SMS FROM ONE OF MY FRIEND..... DAN DIA CAKAP...

 " JUST RELAX...GO WITH THE FLOW" 

 KENAPA EK HATI AKU BENGKAK?


ADAKAH AKU SAKIT DENGAN KERJA...SAKIT DENGAN HUBUNGAN INI??


ATAU AKU SAKIT SEBAB AKU ADA BUAT SALAH DENGAN ALLAH??


MEMANG LA AKU ADA BUAT SALAH....AKU KAN MANUSIA BIASA...


TAPI AKU TAK SUKA LA FEEL NI...VERY HARD TO KEEP IN MIND...


THAT....KITA TENGAH HAPPY BUT SEDIH...


FAHAM DOK NI?




AISHHH



Tuesday, May 15, 2012

Trip to CH

assalamualaikum...

sempena hari pekerje hari tu...1 May (Tuesday), dan dicampur oleh hari isnin (30 Apr), aku dengan beraninya...telah pon drive sengsorang frOm JB _ KL_Bentong_CH (CamerOn Highland) _ Kota Gelanggi...

Alhamdulillah...perjalanan aku ke KL_Bentong dirahmati ALLAH...aku gerak dari JB pukul 10 am maybe...or exact tyme kuar frOm JB is 12pm...makan sorang2...lunch...huah2...

then sampai KL_Cheras_Gombak_Karak_Bentong...fuh!

g Bentong sebab umah abang di sana...mak abah, de (akak aku no 3),abang aku and kak ina (isteri abang aku) serta umar dan aina (anak buah) tengah menunggu ku di sana.. seronoknyee....then jugak...memang la aku behenti nak dekat 3x kot..nak buang air...sembahyang....dan makan... TANXS TO KAK FIZA....PA BOS...YANG TUNJUKKAN JALAN BY PHONE... ^__________^

mak abah mana tak risau kan anak die yang drive sengsorang ni kn kn?

tiap jam call.. "sampai mana dah?"

"da makan ke belom?"
"berhenti kat mana?"

haha...aku pon takot sebenarnye...1st tyme la katekan kuar sorang2 ke tempat yang tak pernah kuar kot..

sampai Bentong tepat kul 6...terror tak terror tak?

macam biasa..sampai2 aku teros terkam umar (anak sedara yg umor setahon) hihik.....dia lari...aku kejar....sampai dia menangis! kejam tol aku nieh!

haha... salam mak abah..cium2 pipi mereka...cium tangan akak aku...abang aku...teros mandi...nak kuar g pasar malam dan jugak sembahyang maghrib..okay cukup! tido awal sebab aku sangat penat drive!

esok pagi2 aku kejutkan mak abah aku sembahyang subuh...penat sangat kot mereka..tak ape...bukan selalu seorang anak nak kejutkan ibubapa nya kan? hehe..


okay..lagi lepas breakfast tu....aku bisik kat abang aku.. "JOM PERGI CAMERON MAU TAK?"

"JAUH LA KAK..CE TANYE KAK INA" ABANG AKU MEMBALAS..

Aku tak putus asa...pergi pulak pada Kak Ina (Isteri abang aku tu la) .. "APA KATA KAK INA? MAU TAK KE SANE? HEHE"

"KAK INA TAK KISAH..BUKAN JAUH PUN.."

"OKAY ABANG...KAK INA TAK KISAH...AWAK BAWAK KETE ABAH...AKAK BAWAK ABAH NGAN MAK LA NAEK KETE AKAK, KALAU AWAK OKAY...AKAK NAK PERGI PUJUK ABAH MAK NI.."

Abang aku setuju la...plan ape tah aku nih...haha...adhoc botol..

"ehem...ABAH.....ehemm..." Abah aku tengah berehat santai...amboi cuti nya dia...hehe

"ape?" mood agak baek..

"JOM G CAMERON NAK? " Belom sempat abah aku menjawab..

"ABAH TAK YAH RISAU...ABANG BAWAK KETE ABAH..AKAK BAWAK KETE AKAK LA...ABAH TAK YAH BAWAK KUAR DUIT DAN TENAGA PON...KAMI JE.. BEREH?"

"OKAY..CE TANYA MAK?" abah aku dah bg green light..

"MAK..MAK...EHEM2...NAK G CAMERON X?" 

pucuk dicita ulam mendatang...

"LAA...MAK X BAWAK BAJU CANTIK2.." hehe....okay set!


semua da setuju...jom mandi!!!!!


kena gerak awal2....nanti takot malam pulak sampai umah.. (DAILY TRIP OKAY)

x la jauh mana pun..2 jam sampai la...

lagi pon tu la impian abah aku..tak pernah pergi katanya...nak berkumpul adik beradik semua (7 kesemuanya)..memang payah...nak plann....memang tak jadi la... mintak maaf ye LONG,NGAH,KAKCIK,ADIK........ plan x plan...akak kena gak buat ni....nak kena jugak..untuk mak abah...hope paham eaa?

nanti kita boleh pergi lagi...

sampai di CH...abah aku tak habes2..."SEJUK NYE KAK...SEJUKNYE...TAK YAH LA BALIK...DUDUK SINI JE LA..."

aku tersenyum..dapat jugak capai impian abah aku...sebab mak aku da pernah pergi sebelum ni...

nak bawak pergi MEKAH...tah la bila abah mak...maafkan anak mu ini...tak dapat bawak mak abah pergi ke sana..

tapi akak sentiasa doakan supaya ALLAH memberi peluang pada mak abah supaya dapat jejak kaki ke sana suatu hari nanti...INSYA-ALLAH...

jom kite layan gambar sikit2....


sebelum g CH...meh kite pnggil "MEKANIK" untuk melihat kereta...




 CHECK WIPER...AIR CUKUP TAK?HERMM OKAY?


 

 GEAR BOX? ADE MINYAK TAK? EH...KAT SITU KE CHECK MINYAK GEAR BOX?
HAHA..NI LA UMAR...HUHU..PENAT NAK KEJAR KALAU DIA LARI..

 

 OKAY DA SUME...JOM GERAK! (PADAHAL GMBR NI MASE TURUN




LAYAN GAMBAR BUNGA JOM!




LADA YANG TAK PEDAS ..ORANG KATA..

Friday, May 11, 2012

"BIG DRIVING LICENSE"





!!!ME ALREADY GOT "BIG DRIVING LICENSE"!!!!

AKU TAK TAHU LA SAPE CIPTA AYAT TUH...HUH!



DAN HAVE TO RENEW KAT JEY BEE...MMG LA KELAM KABUT,...DGN TAK TAHU JALAN...DAN DENGAN BANTUAN MISTER GPS....DAPAT GAK LA..JUMPE DGN TUAN JPJ..


BEJALAN DENGAN LAJU SEPERTI DIKEJAR TUAN & PUAN JPJ....BILA PUSING...TAK ADE PLAK...HAHA (NI LA FEEL BILE JENJALAN SORANG2)

"YE NAK CARI APA?" ADE PUAN NI TANYE AKU..

"EMM..NAK ..EH...NAK BESORKAN LESEN...EH TAK...NAK RENEW LICENSE P KE BESOR...EH..." AKU NERVOUS....

GILOK....HAHA...

"ADIK NAEK ATAS BELAH KANAN"

TQ2...AKU BEREBUT NGAN ABANG TU...DIE LAJU AKU PON LAJU...TAPI DIE MENANG...HAHAHAHA


1033 .. NO GILIRAN.. SEPERTI BIASA "SILA TUNGGU... NO ANDA AKAN  DIPANGGIL...KINI NO GILIRAN ADALAH 1022 .. OKAY LAGI 10 ORANG..


DAN AKU MASEH SETIA MENUNGGU..


TAK NAK KAUNTER 3...TAK NAK......ORANG TU MASAM...TAK SENYUM...


OK...1031 KAUNTER 4..LEPAS NI 1032 KAUNTER 3....CONFIRM AKU DAPAT KAUNTER 4.. YEAH!


TAPI MELESET SAMA SEKALI....ALMAKLUMLAH...


KALAU ORANG KATA TAK SUKA TU CONFIRM AKAN DAPAT YANG TU...KAN????HAHA


DA DAPAT KAUNTER 3 GAK..HAHA..PADAN MUKE AKU..


"BAPE TAHON NAK RENEW??"


"2 TAON"


"BERAPA?" LAGI SEKALI DIA TANYE...AKU HEMPUK NGAN KERUSI.. (GARANG TAK GARANG TAK??)


DAN TAK SEMPAT JAWAB.. "1 KEPING GAMBAR"


AKU PON KASI ..


"75 RINGGIT" AKU PON KASI LAGI...


DAN TADAAAAA...SIAP....DRIVING LECEN....BIOR LAH ORANG NAK KATE APE PON..


AKU TUA2 NI BARU DAPAT LESEN BESOR...BANGGA JAP...

HEHE...


GUD JOB ... GUD JOB!

DAN BILA OTW NAK BALEK JPJ KE OPIS TU...

ADA PAKCIK NI...KUAR SIMPANG...AMBOI2...TAK TENGOK KANAN DA...

PAKAI REDAH JE...AKU PON APE LAGI..."HON HON"

HAHA

PASTU DIA SENYUM..

"PAKCIK!!!SAYA BARU JE DAPAT LESEN NI"

HURMM!

 



HAH! DA MACAM NINJA YANG TAK BETOL!







Monday, May 7, 2012

fitrah manusia


cantik.....hensem....kaye......

semua orang mahukan semua itu.....semua....sebab kita dah di cemari oleh media yang mengatakan orang-orang yang cantik ni, orang-orang yang hensem dan orang-orang yang kaya ni...boleh membahagiakan kita...

sebenarnya tak sama sekali....selepas kenal hati budi....chemistry tu penting sangat...tolak ansur...memahami each other....dan accept all kekurangan dan kelebihan partner kite tu..

sebab itu.........nikah adalah the best way......for good ... maintain relationship...

hurmmm... (tak baek mengeluh kan?)

even aku pon tak la sempurna mana...tapi aku mencari seseorang yang boleh menutup kelemahan aku...untuk menjadi aku lebih sempurna.. 

^_________^


jiwa kacau ... bai...

update becoz hati tengah ribut...

like a storm rider .... guess who? me la...sape lagi..aiyo!

so mari la berzikir....InsyaAllah....doa dan zikir adalah pengubat setia...


"SYAITAN SUKA MAEN KAN HATI KITA....SEBAB HATI NI LEMAH...SO KUATKAN HATI DENGAN ZIKIR..."










Friday, April 27, 2012

kenny rogers tyme



buat pertama kali nya, aku telah di "cabul" oleh KENNY ROGERS 

oleh kakak-kakak opice ku yang kian hari kian tembam oleh kedatangan ku disini..

haha........

~~ KUAT MAKAN ~~

dan resultnye....sangat soDap ..............tak leh jirat jari da...haha

jom layan gambar lagi ..... :))



















air yang sedap ... jewel treasure kot...lupe..

then bill tak state this drink...KENNY ROGERS blanje aku?

haha

baju CIK LIZA je interframe..

mase ni incik BARNEY die majuk..... so CIK LIZA kena pujuk..wahai..


saling sayang menyayang.... :))




CHEESE cake aku bertukar dengan abang ensem sebelah...pastu aku tanye balek...mane cheese cake aku??

MANA??

seb bek abang yg mkn cheese cake tu ensem..

tapi x leh lawan la my mister RIKAYS .. :))


K bai ~~~