married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 5, 2011

asek2 kawen (~_~)

like me look older rite? adehai... baru nk jump 25 dec 2012 nieh...
x de la tue sangat...but....its not pasal umur..

now...dak2 skang...around me....kebanyakkan...aku x kate semua....cerita pasal kawen jek..
then ade sOrang mamat ni told me that kena pikir banyak2 kali kalau nak kawen..
even umur die pon da 28 next year..he not think about kawen yet....

kena banyak sangat pkir...then ayat yg paling best die cakap last night - orang akan cakap -
ALLAH akan bantu kalau nak dirikan masjid ni...
memang la betul.. aku tak kate tu salah..
memang betul...masalahnye ialah: payah btol la nk describe....individu la kot..
sume Orang ade pblem...before or after kawen...sume same..
but nOw...duit...aku cakap pasal duit

but......its like TREND plak..
macam berjangkit...seb bek x merebak kat aku lg..

faham tak kawen tu kena gune banyak duit...

"alah abang ni...kite wat kenduri je.."
itu kate kau...family kau? nak ke kenduri murah2 ni..

pelamin pon da 4k da...
lembu lagi...
banyak la....baju lagi...
package.....package...mmg la package..
tapi duit sape tu?

tu belum lagi hantaran...

"abang....kite wat simple2 je, x payah la beli barang2 mahal.."

itu kate kau mase orang tu setuju nak kawen dgn kau..
dah sampai nak beli barang hantran...duit pon abes riban2 gak...
"alah abang ni...murah je kan?syg nak sangat brg make up estee lauder tuh"

hah? tengok! x kan la si partner nak putus kan lak korang nye kawen tu?

weii...kena la pikir...

kawenla scare sderhane..
talk with ur fmily 1st..if dorang argue gak..
mean...pandai2 la korang nk settle care baek or...clash...haha (gelak jahat)

hurm...moral : semua orang nak kawen? korang ade duit ke?

banyak kes skarang...cerai after 2 years kawen..x sampai 10 taOn....da jadi ... ja*** and D***

buat anak pandai...jage anak? pikir2...na na na..

1st entry after 100 entry .. hihi...jgn emo2...relax...

No comments: