married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 16, 2011

last niGht

before last night...aku jalan2 then aku nampak
beberapa kali petunjuk yang aku harus cuba menghubungi dia...
dan before last night jugak, aku beberapa kali mimpi dia...
dalam mimpi itu..

ada beberapa kali dia mengelak utk berjumpa dan bercakap dengan aku...
sahabat aku cakap, selalunya mimpi ni terbalik...
mean dia nak sangat jumpa dan cakap dengan aku...
beberapa kali aku mimpi aku juz saw his face...his smile .... dan memang sangat seronok bila aku bangun pagi.. :)

dalam masa nak masuk 7 tahun ni selepas habes sekolah dulu..aku hanya berjumpa dan terserempak dengannya hanya 2 kali..sekali sewaktu aku dan rakan-rakan memang merancang untuk berjumpa (reunion)...dan kali kedua aku terserempak dengannya sewaktu di bank - tak disangka-sangka kan? -
dan nasib baek la ada sosial web boleh aku tengok2 his pictures....tu pun after aku try add for 2nd time....baru die approve.....

aku dan dia tak pernah bercakap langsung....never talk ok?
dan atas sebab tu jugak la aku nak sangat bercakap dgn dia..
takut one day we ol x sempat nak bercerita dan berborak...

and juz imagine we ol class same for 4 years but we ol never talk
kadang-kadang cikgu yang akan kenakan we ol..

"eh..kenapa ain duduk sorang? hah..kamu...cepat duduk sebelah ain"
"kamu tanya ain...ain...ajar dia ok?"
"ain...panggil die kejap, sy nak jumpe.."

dan kami still x becakap even cikgu yang suruh, kami akan seboleh2 nya mengelak...
dan akan menggunakan org laen utk mnyampaikan berita dari ckgu..

sehinggalah suatu hari semasa awal fOrm 4, ikutkan
aku memang try apply teknik,,die aku dgr apply maktab tntera..
and myb die pon teringin bercakap..
on 23rd september...die call umah aku...but he juz said only a few of words
"hello..ain...aku ni.."
"yup...aku kenal..apasal?"
"x ade ape2"

then die snyap..aku pon snyap...aku terkejut sbnarnye..
lepas tu die letak phone...aku tak terpikir pon nak telefone balek..
juz let it gone...

sampailah die bercinta ngan new girl masuk skolah kami...then tiba2 aku rasa
kecewa sangat..masa tu nak SPM...
tapi berbekalkan doa mak abah aku..
aku dapat jugak jawab exam tuh..

...after SPM ktorang sume dpt fOrm 6 in one schOOl...
then aku same class lg dgn dia..

kt sane pon we ol x bertegur sapa..

die da prnah call aku sekali..then aku patut taw yg aku ngan dia
memang ada something...
then sampai sekarang aku masih nak tahu..
kenapa dia call aku...

mase fOrm 6 aku dapat offr kolej ..
so aku ambil keputusan..aku nak lari jauh....dari dia..
hope aku dapat lupakan dia...

then after aku fnish my study nih...dlm mase tu...
aku try jugak cntact dgn die by phone..
then die pick up..kitorang borak2 mcm biasa

tyme reunion tu ktorang juz pandang2 jek..
x jugak berborak...pelik jugak...

mase on phone...boleh plak gelak2
tyme face to face still ada perasaan malu nak tegur..

2,3 hari lepas..aku chating dgn awek die dlm fb..then
aku tiba-tiba nak tahu kenapa die amat2 susah nak borak dgn aku..
awek dia ckp lupa..jwapan yg mnyakitkan hati aku kan?
then awek die ada cakap yg dia x nk aku msg dan ganggu hdup die lagi..

aku x kn berpuas hati smpai la aku dgr dr mulut die sndiri..
hope one day...aku ada kekuatan nak bercakap dgn dia face to face
before aku menutup mata ini selama2nya...

AMIN..




2 comments:

ch!natsu said...

talk to him cepat..!!! huhu..
mn tau ada bnda baik akn trjadi.. ;)

Miss Ain said...

rase x kot....buat mase skarang..
juz let tyme akan mnntukan...

:)