married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, April 17, 2010

memory....

tak dapat aku bayangkan hidup aku tanpa mereka, aku ada terbaca 1 blog oleh jay dak hnd kpm ari tuh..die wat storyline mase mule2 abah die meninggal, kalau aku lah, tak kuat rasenye untuk menulis karangan panjang lebar..kisah abah sendiri pulak tu...emm..

kesah yg aku bakal tulis ni pon kisah my abah...mase operate bulan 1 ari tuh..dah lame..tp ape salahnye aku nak share kan?
abah admit HTAA 25hb isnin...26hb tu operate laa...abah ade angin pasang...dh lame nk operate..tp die tkot...aku pon apply la cti slase tu..kami gilir2 la adek bradek ni amik cti...lpas operate je trus aku naek atas jmpe abah..seb bek die sdar,,,mase tu die x saket lg...bleh borak2...rmai la dtg melawat..abah baek ngan jiran2...org suh potong dahan,carik lembu ilang,amik madu lebah..mmg abah hero jiran2 la...hemmm...jauh jgak laa umah ngan HTAA ni..2 jam lebeh...tp dorang dtg gak...
1 jam pastu...abah ngadu sakit...ubat bius dh ilang kot...aku pgang abah...abah tarik tangan aku..sbb sakit..last2 abah amik tsu abah nangis..sakit sangt..aku takut tengok..abah kuat...takkan sakit tu pun boleh nangis...mmg sakit sangat la tu..akak aku nangis...aku kuat lagi..aku tahan air mata ni dari jatuh..x lame pas tu ade jiran ni..merngkap abang aku laa..suh abah aku tdo...lame2..alhamdulillah...abah sihat dah..cume x bleh wat keje berat...die behenti isap rkok...skang dah 3 bulan pas operate...perut die dah naek skit..dlu kurus je,,..impian abah nak naek kete aku 1 ari nanti..insyallah tahun ni aku akan beli kerete..special 4 him n my mum....x sabar rasenye....abah nak naek genting....die kate sane sejuk..die nak sangat pegi..1 ari nnti akak janji ade rezeki kte g ea abah...luv u so much!!

No comments: