married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 30, 2009

biLe ea nak aKad niKah?

haha...title pon dah kelakar..
bukan ape..cume tetibe je terpikir..satu hari nanti aku akan melalui juga ini semua..INSYALLAH
gembira ke?mestila...dah nak bersatu dengan pasangan hidup..
seronoknye, bukan sengaja nak berpikiran macam ni, tapi bila kawan2 dah ramai yang bernikah..n dh ade baby pon..
aku bile plak?
mase tu, aku mesti duduk bersimpuh malu-malu..kan kan?haha..kelakar betul..
cop2..mase tunang la dulu..aku duduk dalam bilik, tunggu bakal mak mertua sarungkan cincin pertunangan..eh2..sebelum tu..kena la merisik dulu..merisik tak payah cincin2 pon tak ape,
senaskah AL-Quran o Sehelai telekung cukup..nanti aku discuss dulu dengan my future husband kan?kot-kot dia ada adat..mana la kita tahu..nak-nak my future husband tu aku tak tahu sape..haha..
seronoknya, bila kita nak melangkah ke alam rumah tangga kan?
nanti ada hasil perkongsian hidup..baby..aku dah ade name pon..biase la..perempuan..
hihii..aku akan tatang n bimbing baby aku jadi insan berguna, amin...
kata-kata tu satu doa, ingat tu..jaga kata-kata, rotan bila perlu..
hemm..dah boleh jadi ibu ni..heheh..sempat ke tak aku tak pasti, harap sempat...amin..almaklumlah, dunia ni hanya pinjaman untuk seketika, kat akhirat tak tahu mane arah lagi..
banyak amalan baik, INSYALLAH ke syurga,klau sebaliknya?astaga..

Tuesday, September 29, 2009

wEdDing...eNgagE

Ya Allah jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatan untuk menyintaiMu Ya Muhaimin...

Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsunya,
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu...

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu...

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu Ya Allah,
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam
Perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu...

Ya Allah jika kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu,
Amin...

Monday, September 28, 2009

best sangat....n so sweet

MENATAP MATAMU


Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti


Andainya kau jadi milikku
Selalu ku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu


Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu


Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkan ku lepas walau sedetik pun


Thursday, September 17, 2009

aku teLah di taG

1-Anda rasa anda hot?
x kot...mmg x la..geli aku

2-Upload gambar ke sayangan anda!
*pas raye la aku upload...x bwk plak cd burn..

3-Kenapa Anda Suka Gambar Ini?
*aku ckp pas raye...x fhm tol la soklan ni

4-Bila kali terakhir anda makan pizza?
ntah bile...tp malm la..bro in law treat aku tu...hahak..tanxs bro..

5-Lagu terakhir yang anda dengar?
sesuci lebaran - tngah dgr ni...raye kan?

6-Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
ggir my lips..sexy siot

7-Selain dari nama anda sendiri, Anda suka dipanggil dengan nama ape?
akak, oteq, makndak...

8-Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..
wajib ke?
~zati
~dayah
~neni
~kak d
~along
~adam

~Siapa No.1 kepada anda?
~ma parents

~Bagaimana pula No.3?
~ ma family

~Pendapat anda pada angka 4
~x ade makne..

~Kate sesuatu tentang orang ke 2
~jangan nakal2

Tuesday, September 15, 2009

bzday my mum...1st june 2009

ni mase bzday my mummy...
1st june 2009...yang ke 53..moga ALLAH merahmati mak aku..amin...(actually baru jmpe pic ni..tu yg baru upload)hehekk...maaf mak..



ni kek mak aku...


mak aku heppy dgn smiling die..tp mase ni..die puase ganti..so trpakse la ptong dlu..die makan kemudian..


Monday, September 14, 2009

mEnjeLang hari raYE...

lagi bape hari lg kite nak raye...
sedey sebab balik 1st day before raye...tolak pas subuh...yahooo...
harap2 selamat sampai..amin
hepy sbb nk smbut raye....
hepy sbb dpt cti smnggu...
sedey sbb asik teringat kt kmpung halaman...ape yg dh mak abah buat ek?ke x buat lg?siann kt mak abah..
hepyy sbb dpt jmpe kwn2 lame...yeeebaaa2...
hepy sbb dak2 dtg braye..(even org x blik smayang raye lg)hehekk
sedey sbb ank2 sdare mntak duit raye pg2 raye tu..
sedey sbb nk kena basuh pnggan...
sedey lg sbb kena bangun n mndi pg2
heppy sbb leh bakar lemang malam raye..
heppy sbb dpt mkan nsi dagang mak buat...sedap tu...huu
heppy sbb dpt dengar takbir raye...waktu ni la nk dgr puas2..hihikkk..
sronok2..
heppy sbb dpt jmpe sume adek bradek...sronok2..
sedey sbb abah pg2 pas smayang raye ikot owg rmongan umah ke umah..kelam kabut la nk salam ngan abah..hahakk..
heppy sbb pas raye ank2 sdare kmpul duit..beli kfc...yeeehaaa...
heppy sbb pas raye dh bleh mkn knyang2..huuu
heppy sbb pas raye ade org kawen..even penat...tp sronok...kmpul ngan jiran tetangge..
lg2...aku lupe la...janji aku mmg nk balik kampung...yeeehaaa...
moga-moga ALLAH S.W.T merahmati perjalanan kami..amin

ekLan rayE

iklan ni memang aku suke...terharu gile...nak balik kampung....



Friday, September 11, 2009

apiq ngan adam dpt lowie...

video

....gile bez dpt adiah...

aku kuat makan...yeebaaa2x...

ikan aji2 stim...sedapp ooo


sotong celop tepung...lg best...

ni my nephew nye kueh...tetibe minat plak..

****daiLy rOutinE****

7 am - kunci jam..sharp...bangun..tapi kdg2
kunci jam 7.10 am..kadang-kadang 7.20 am..hahaks...tapi

mmg bangun laaa

8 am(tyme pose)
8.30 am(regular tyme) - sampai office, on pc aku...
trus sign in skype, chek email, make sure xde keje

urgent...sign fs..dh siap2 cmment...back to work la...

until 1.00 pm/2.00pm - rest,solat zohor, makan(tyme x pose) ;)

2 pm till 4.30 pm(tyme pose) 5.30 pm(regular tyme)

sometimes tak balik lagi 5.30 pm...mesti ade keje punye...huuu...

balik2..sampai rumah jam 6 pm...tengok aqso madina(depends),
kadang2 p makan roti canai kt kedai abg ipar aku....hihikk(free tuuu)


malam..pas beres sume...tengok tv r...makan2..
lipat2 kaen yang akak aku dah basuh tadi(takkan nak bagi die plak lipat kaen baju aku..


11 pm - masuk tidur....


tyme cuti?

wake up tyme - 10.30 am......baLas dendam...
makan2...tengok tv...

kadang2 p wat OT...kadang2 hangout..tngok wayang...makan2..shopping...depends la...hehekk..

tu je kot...tq2..

balik kampung tyme cuti 3 hari...peaseee

Saturday, September 5, 2009

1000 bulan

Radja – Malam 1000 Bulan

selamat datang bulan Ramadhan
bulan penuh ampunan
tuk melepas segala dosa
yg pernah dilakukan
kini tiba saatnya kita
lalui malam keajaiban
malam surga, malam Lailatul Qadar
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
begitu banyak nikmatMu Tuhan
yg Engkau berikan
kepada semua hambaMu
yg selalu meminta
berharap tulus bertemu malam
malam berkah, malam ampunan
malam surga, malam Lailatul Qadar

reff: malam 1000 bulan, malam yg paling indah
malam yg paling mulia untuk kita ibadah
semua orang berlomba untuk mendapat rahmatNya
semua orang meminta untuk mendapatkan nikmatNya

begitu banyak nikmatMu Tuhan
yg Engkau berikan
kepada semua hambaMu
yg selalu meminta
berharap tulus bertemu malam
malam berkah, malam ampunan
malam surga, malam Lailatul Qadar

repeat reff

ena men tucing yaww

video

Friday, September 4, 2009

nur kasih...nur amina


  • seorang yang comel..watak dalam that story mmg best...sesuai dgn die...
  • sweet...cun...aku mmg suke gila ah kt die....
  • tegas..tp dalam mase yg same...lemah lembut
  • susah didekati
  • sayang keluarga

Thursday, September 3, 2009

...ade orang caKap...


  • aku ni bising..
  • aku ni peramah sangat....
  • aku boleh buat orang ketawa
  • dan kadang2 menyakitkan hati mereka dengan tawa ku itu..hihikkk
  • aku jenis tak ambil kesah ape hal orang...
  • aku suke tidor dan makan
  • aku suke subjek math
  • aku jenis yang gile-gile...
  • semangat aku tinggi..dan kadang-kadang low plak...depends on situation...
  • ape2 lagi nak ditambah?hahaks

~~emmm~~

sesuatu yang pasti akan kekal abadi..
mean kat sini is....our siblings..even brother in law also...
aku rase besalah plak stay kat umah tu...bukan ape...juz tu la...
adek my abng in law...mcm2 tohmahan plak die bg kt aku..
dlu die stay...die x kje...aku at least...keje...dpt jgak tlong abg n kakak aku tu..
tak pelah..think psitive...myb die x dpt terime kot abg die sygkan adik2 bradik iparnye..
mase susah?sape tlong?klau bukan my family?
adik die tu...tahu ape?
astaga...bulan pose ni...tu je la..juz pkir cm2...sorry for any inconvinence...tapi its reality..
tak pe lah i will accept it..if have other choice...aku takkan stay kot situ..aku pun nak kebebasan...
tapi as ladies....aku faham2 sndiri la...kan kan?

Wednesday, September 2, 2009

hepy belated bzday to my father 1 sept 1954

ni kek abah...heee




smoga ALLAH S.W.T panjangkan umur abah..amin...


video

tak jadi plak nak nyanyi..wat malu aku je..;)