married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 23, 2009

mase dlu2..1 story 4ever in ma heart....


ini kisah agak sedih dan sentiasa berada dalam fikiran dan hati...sentiasa...
one day, mase aku form 5..after finish da study..mcm biase la...kemas barang..masuk buku2 dalam kotak..mane2 baju aku taruk dalam beg..call abah..cakap amik pkul 12...aku tengok abah2 orang laen amik ngan kete...van..
aku...abah amik ngan moto...aku tak tahu mcam mane aku nak naek dgn barang2 yang agak banyak tu..puas aku pkir..abah aku cakp..no problem..die boleh handle...die ikat kotak kt blakang tmpt dduk aku..then 2 beg aku..die galas..aku plak?juz pgang beg kcik..malu nye aku rase mase tu...mase tu aku tak sedar..abah aku banyak berkorban utk aku..mmg kami x de transport..kereta la...juz ade motor..mase tu aku ingat lagi..abah balik dari menoreh getah orang..nak harapkan duit sawit waktu tu...mmg x dapat laa..
pas2..aku cntinue study...ade 1 kem mtivasi dgn raja shamri..dia kudung kaki...juz pkai kaki palsu..dia pun punya cerita yang same dengan aku..naek motor balik dari hstel..aku punya la menyesal mase tu..tak terkate...tersedu-sedu aku menangis..lepas abes je mtovasi..aku cll mak abah...aku cakap..n aku janji aku akan belajar sungguh2..
Alhamdulillah..3 kali aku dapat anugerah pelajar cemerlang..aku bersyukur sangat..sekarang?aku dah x nak cntinue study..juz dlm pkiran...nak bantu parents...that’s all..
Aku harap aku dapat bantu family..tapi sekarang..syukur ALHAMDULILLAH...harga sawit dalam pasaran meningkat..abah aku dapat hidup senang..mak aku..dh ade umah besar..sofa..astro pon boleh pkai..heheh..

Itu la keluarga aku..dan aku harap aku takkan lupa kisah ini..amin...selamanya dalm hati aku..forever n
after

No comments: