married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, August 23, 2009

1st berpuase

21st August 2009 –Saturday-1752 hours-
1 jam lebih lagi waktu berbuke..penat dan haus..hari prtama puase..sememangnya begitu kot..kepenatan..
Hari ni aku buat kuih yang aku selalu buat..hehe..popiya..tp dek kerana kakak aku x ade..trpakse la aku buat kuah sendiri..agak memeranjatkan..hehe..hitam sangat..mesti aku banyak taruk gula merah o ade yang panggil gula kerek..hehe..mane dapat name tu pun aku tak tahu..macam mane ni?kena tnggu abang aku la balik..hehe
Pukul berapa la azan magrib tempat aku ek?x tengok la plak waktu berbuka tadi..tak pelah..dah azan maghrib tu..berbuka la kan?
Hari ni aku suruh mak aku buat gulai lemak ayam..sedap nya..tak sabar aku nak abeskan..popiya kejap lagi la goreng..dalam kul 1830 nanti aku goreng la...penat betul..kering tekak..pergi bandar..teman abah ngan mak p beli ekzos motor abah..abah cakap motor dia bunyi kuat...tkut menganggu orang p terawih..abah la cakap..then mak aku biase la..alas meja..penyapu..bende2 dalam umah..nak harapkan aku? Ntah la bila kan?at least aku teman dorang jugak..abg aku..adek2 aku..sume kate penat n panas...nak kate memang la penat dan panas...tapi apa la daya kita..janji mereka bahagia..sudah mencukupi..tak ape lah..hehe


mother & I



father & I

pix ni mase bile la ek?aku pun lupa...hemm..tapi ni la father n my mother..hehe...my father was born on 1st September 1954 n my mother 1st June 1956...same date..not month laa...atl least still the same..orang kate jodoh..ade cite tyme abah pinang mak..haha..
mase tu..mak aku tengah tengok tv..pihak abah aku pesan kat pihak mak aku nak datang hari ni,..orang yang dorang pesan tu..kurang dengar...terjadilah 1 miss communication..di e ckp rmbongan nk dtg esok..mak aku siap p tengok tv lg...pas2..mase pihak abah aku datang..klam kabut punye orang..haha..cerita ni aku selalu bercerita dengan my friends...n i will story to my future children..INSYALLAH...

No comments: