married

Daisypath Anniversary tickers

wrote

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 17, 2009

1 benDe yg aDe daLam fiKiran aKu....

why not if one world give & take all thing as free?emmm...aku cakap barang-barang la ok?not human..cam ni..kalau la kita dapat n bagi semua bende yang pakai duit (halal as muslim kan kan)....mesti bez kn?tp ttap kena ade praturan...one world!!!!not one coutry!kan senang, orang akan dapat sama rata, cuma kena ade contoller la..then kena keja,tapi barang sume leh dapat..kan bes?

tak ade nye orang nk bergaduh pasal harta...senang hidup...ahha..tapi ni x mungkin terjadi, sebab kita lahir2 this world was there!!!!the rule, the prinsip...hemmm...

tunggu aku jadi PM amerika kot,kan bepengaruh tu..hahakkk..daaaaaaa

dh lame x update blog

sbabnye....keje bnyk...nk kena close account...huuu...tkot nyee...1st tyme keje la katekan...bnyk sngt acount yg dh termiss...

tapi aku yakin aku boleh buat,cume skarang,aku juz xde smangat...coz aku lapar...hahahakk..nk makan dulu..babaiiii

Thursday, October 1, 2009

awal october

nothing happen...
sbnarnye nk upload pic tyme raye itu hari..
tp card reader lak missing in action..so...wait n c je laa...
x kan nak let gone jerk my blog ni...uikss....cayang la sama ini blog...
wa x ada special boy...so...wat masa skrang...this blog i make like da special boy la kan?emmm..


Wednesday, September 30, 2009

biLe ea nak aKad niKah?

haha...title pon dah kelakar..
bukan ape..cume tetibe je terpikir..satu hari nanti aku akan melalui juga ini semua..INSYALLAH
gembira ke?mestila...dah nak bersatu dengan pasangan hidup..
seronoknye, bukan sengaja nak berpikiran macam ni, tapi bila kawan2 dah ramai yang bernikah..n dh ade baby pon..
aku bile plak?
mase tu, aku mesti duduk bersimpuh malu-malu..kan kan?haha..kelakar betul..
cop2..mase tunang la dulu..aku duduk dalam bilik, tunggu bakal mak mertua sarungkan cincin pertunangan..eh2..sebelum tu..kena la merisik dulu..merisik tak payah cincin2 pon tak ape,
senaskah AL-Quran o Sehelai telekung cukup..nanti aku discuss dulu dengan my future husband kan?kot-kot dia ada adat..mana la kita tahu..nak-nak my future husband tu aku tak tahu sape..haha..
seronoknya, bila kita nak melangkah ke alam rumah tangga kan?
nanti ada hasil perkongsian hidup..baby..aku dah ade name pon..biase la..perempuan..
hihii..aku akan tatang n bimbing baby aku jadi insan berguna, amin...
kata-kata tu satu doa, ingat tu..jaga kata-kata, rotan bila perlu..
hemm..dah boleh jadi ibu ni..heheh..sempat ke tak aku tak pasti, harap sempat...amin..almaklumlah, dunia ni hanya pinjaman untuk seketika, kat akhirat tak tahu mane arah lagi..
banyak amalan baik, INSYALLAH ke syurga,klau sebaliknya?astaga..

Tuesday, September 29, 2009

wEdDing...eNgagE

Ya Allah jika aku jatuh cinta,
Cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu,
Agar bertambah kekuatan untuk menyintaiMu Ya Muhaimin...

Jika aku jatuh hati,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padaMu,
Agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsunya,
Ya Rabbana, jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya,
Agar tidak berpaling daripada hatiMu...

Ya Rabbul Izzati, jika aku rindu,
Rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu...

Ya Allah, jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu Ya Allah,
Jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam
Perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu...

Ya Allah jika kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampui batas,
Sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu,
Amin...

Monday, September 28, 2009

best sangat....n so sweet

MENATAP MATAMU


Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti


Andainya kau jadi milikku
Selalu ku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu


Ku ingin dirimu dekat di hatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu


Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkan ku lepas walau sedetik pun


Thursday, September 17, 2009

aku teLah di taG

1-Anda rasa anda hot?
x kot...mmg x la..geli aku

2-Upload gambar ke sayangan anda!
*pas raye la aku upload...x bwk plak cd burn..

3-Kenapa Anda Suka Gambar Ini?
*aku ckp pas raye...x fhm tol la soklan ni

4-Bila kali terakhir anda makan pizza?
ntah bile...tp malm la..bro in law treat aku tu...hahak..tanxs bro..

5-Lagu terakhir yang anda dengar?
sesuci lebaran - tngah dgr ni...raye kan?

6-Apa yang anda buat sambil selesaikan tag ini?
ggir my lips..sexy siot

7-Selain dari nama anda sendiri, Anda suka dipanggil dengan nama ape?
akak, oteq, makndak...

8-Tag lagi 6 orang tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..
wajib ke?
~zati
~dayah
~neni
~kak d
~along
~adam

~Siapa No.1 kepada anda?
~ma parents

~Bagaimana pula No.3?
~ ma family

~Pendapat anda pada angka 4
~x ade makne..

~Kate sesuatu tentang orang ke 2
~jangan nakal2

Tuesday, September 15, 2009

bzday my mum...1st june 2009

ni mase bzday my mummy...
1st june 2009...yang ke 53..moga ALLAH merahmati mak aku..amin...(actually baru jmpe pic ni..tu yg baru upload)hehekk...maaf mak..



ni kek mak aku...


mak aku heppy dgn smiling die..tp mase ni..die puase ganti..so trpakse la ptong dlu..die makan kemudian..


Monday, September 14, 2009

mEnjeLang hari raYE...

lagi bape hari lg kite nak raye...
sedey sebab balik 1st day before raye...tolak pas subuh...yahooo...
harap2 selamat sampai..amin
hepy sbb nk smbut raye....
hepy sbb dpt cti smnggu...
sedey sbb asik teringat kt kmpung halaman...ape yg dh mak abah buat ek?ke x buat lg?siann kt mak abah..
hepyy sbb dpt jmpe kwn2 lame...yeeebaaa2...
hepy sbb dak2 dtg braye..(even org x blik smayang raye lg)hehekk
sedey sbb ank2 sdare mntak duit raye pg2 raye tu..
sedey sbb nk kena basuh pnggan...
sedey lg sbb kena bangun n mndi pg2
heppy sbb leh bakar lemang malam raye..
heppy sbb dpt mkan nsi dagang mak buat...sedap tu...huu
heppy sbb dpt dengar takbir raye...waktu ni la nk dgr puas2..hihikkk..
sronok2..
heppy sbb dpt jmpe sume adek bradek...sronok2..
sedey sbb abah pg2 pas smayang raye ikot owg rmongan umah ke umah..kelam kabut la nk salam ngan abah..hahakk..
heppy sbb pas raye ank2 sdare kmpul duit..beli kfc...yeeehaaa...
heppy sbb pas raye dh bleh mkn knyang2..huuu
heppy sbb pas raye ade org kawen..even penat...tp sronok...kmpul ngan jiran tetangge..
lg2...aku lupe la...janji aku mmg nk balik kampung...yeeehaaa...
moga-moga ALLAH S.W.T merahmati perjalanan kami..amin

ekLan rayE

iklan ni memang aku suke...terharu gile...nak balik kampung....



Friday, September 11, 2009

apiq ngan adam dpt lowie...

video

....gile bez dpt adiah...

aku kuat makan...yeebaaa2x...

ikan aji2 stim...sedapp ooo


sotong celop tepung...lg best...

ni my nephew nye kueh...tetibe minat plak..

****daiLy rOutinE****

7 am - kunci jam..sharp...bangun..tapi kdg2
kunci jam 7.10 am..kadang-kadang 7.20 am..hahaks...tapi

mmg bangun laaa

8 am(tyme pose)
8.30 am(regular tyme) - sampai office, on pc aku...
trus sign in skype, chek email, make sure xde keje

urgent...sign fs..dh siap2 cmment...back to work la...

until 1.00 pm/2.00pm - rest,solat zohor, makan(tyme x pose) ;)

2 pm till 4.30 pm(tyme pose) 5.30 pm(regular tyme)

sometimes tak balik lagi 5.30 pm...mesti ade keje punye...huuu...

balik2..sampai rumah jam 6 pm...tengok aqso madina(depends),
kadang2 p makan roti canai kt kedai abg ipar aku....hihikk(free tuuu)


malam..pas beres sume...tengok tv r...makan2..
lipat2 kaen yang akak aku dah basuh tadi(takkan nak bagi die plak lipat kaen baju aku..


11 pm - masuk tidur....


tyme cuti?

wake up tyme - 10.30 am......baLas dendam...
makan2...tengok tv...

kadang2 p wat OT...kadang2 hangout..tngok wayang...makan2..shopping...depends la...hehekk..

tu je kot...tq2..

balik kampung tyme cuti 3 hari...peaseee

Saturday, September 5, 2009

1000 bulan

Radja – Malam 1000 Bulan

selamat datang bulan Ramadhan
bulan penuh ampunan
tuk melepas segala dosa
yg pernah dilakukan
kini tiba saatnya kita
lalui malam keajaiban
malam surga, malam Lailatul Qadar
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
begitu banyak nikmatMu Tuhan
yg Engkau berikan
kepada semua hambaMu
yg selalu meminta
berharap tulus bertemu malam
malam berkah, malam ampunan
malam surga, malam Lailatul Qadar

reff: malam 1000 bulan, malam yg paling indah
malam yg paling mulia untuk kita ibadah
semua orang berlomba untuk mendapat rahmatNya
semua orang meminta untuk mendapatkan nikmatNya

begitu banyak nikmatMu Tuhan
yg Engkau berikan
kepada semua hambaMu
yg selalu meminta
berharap tulus bertemu malam
malam berkah, malam ampunan
malam surga, malam Lailatul Qadar

repeat reff

ena men tucing yaww

video

Friday, September 4, 2009

nur kasih...nur amina


  • seorang yang comel..watak dalam that story mmg best...sesuai dgn die...
  • sweet...cun...aku mmg suke gila ah kt die....
  • tegas..tp dalam mase yg same...lemah lembut
  • susah didekati
  • sayang keluarga

Thursday, September 3, 2009

...ade orang caKap...


  • aku ni bising..
  • aku ni peramah sangat....
  • aku boleh buat orang ketawa
  • dan kadang2 menyakitkan hati mereka dengan tawa ku itu..hihikkk
  • aku jenis tak ambil kesah ape hal orang...
  • aku suke tidor dan makan
  • aku suke subjek math
  • aku jenis yang gile-gile...
  • semangat aku tinggi..dan kadang-kadang low plak...depends on situation...
  • ape2 lagi nak ditambah?hahaks

~~emmm~~

sesuatu yang pasti akan kekal abadi..
mean kat sini is....our siblings..even brother in law also...
aku rase besalah plak stay kat umah tu...bukan ape...juz tu la...
adek my abng in law...mcm2 tohmahan plak die bg kt aku..
dlu die stay...die x kje...aku at least...keje...dpt jgak tlong abg n kakak aku tu..
tak pelah..think psitive...myb die x dpt terime kot abg die sygkan adik2 bradik iparnye..
mase susah?sape tlong?klau bukan my family?
adik die tu...tahu ape?
astaga...bulan pose ni...tu je la..juz pkir cm2...sorry for any inconvinence...tapi its reality..
tak pe lah i will accept it..if have other choice...aku takkan stay kot situ..aku pun nak kebebasan...
tapi as ladies....aku faham2 sndiri la...kan kan?

Wednesday, September 2, 2009

hepy belated bzday to my father 1 sept 1954

ni kek abah...heee




smoga ALLAH S.W.T panjangkan umur abah..amin...


video

tak jadi plak nak nyanyi..wat malu aku je..;)

Friday, August 28, 2009

7 ramadhan

  • malam td..prgi tukar power..sbb mate aku agak pedih
  • tp die kate bukn sebab power..tapi mate aku penat..x cukup tidur..kesian kat aku
  • power aku smakin berkurang..ALHAMDULILLAH
  • bukak pose smalam umah kak long aku..makan nasi ayam..pergh...mmg ade kelass
  • hari ni tak tahu nak makn ape
  • esok,lusa dan tulat aku kat umah fmily..berbuke kat sane...sronoknye..msti best
  • sbnarnye ade keje nak buat ni..hehe..tp ade mase lg tu nk update blog...ape aku pduli..
  • janji happy...
  • mase dpan aku?waaah...x dapat nak jangke laa...takut sangat...aku harap aku jadi yang terbaikk dalam my family..
  • nak beli myvi...tapi kena pikir betul2...cam mane ek?huuu....mudah2an dipermudahkan olehNYA..amin

Sunday, August 23, 2009

mase dlu2..1 story 4ever in ma heart....


ini kisah agak sedih dan sentiasa berada dalam fikiran dan hati...sentiasa...
one day, mase aku form 5..after finish da study..mcm biase la...kemas barang..masuk buku2 dalam kotak..mane2 baju aku taruk dalam beg..call abah..cakap amik pkul 12...aku tengok abah2 orang laen amik ngan kete...van..
aku...abah amik ngan moto...aku tak tahu mcam mane aku nak naek dgn barang2 yang agak banyak tu..puas aku pkir..abah aku cakp..no problem..die boleh handle...die ikat kotak kt blakang tmpt dduk aku..then 2 beg aku..die galas..aku plak?juz pgang beg kcik..malu nye aku rase mase tu...mase tu aku tak sedar..abah aku banyak berkorban utk aku..mmg kami x de transport..kereta la...juz ade motor..mase tu aku ingat lagi..abah balik dari menoreh getah orang..nak harapkan duit sawit waktu tu...mmg x dapat laa..
pas2..aku cntinue study...ade 1 kem mtivasi dgn raja shamri..dia kudung kaki...juz pkai kaki palsu..dia pun punya cerita yang same dengan aku..naek motor balik dari hstel..aku punya la menyesal mase tu..tak terkate...tersedu-sedu aku menangis..lepas abes je mtovasi..aku cll mak abah...aku cakap..n aku janji aku akan belajar sungguh2..
Alhamdulillah..3 kali aku dapat anugerah pelajar cemerlang..aku bersyukur sangat..sekarang?aku dah x nak cntinue study..juz dlm pkiran...nak bantu parents...that’s all..
Aku harap aku dapat bantu family..tapi sekarang..syukur ALHAMDULILLAH...harga sawit dalam pasaran meningkat..abah aku dapat hidup senang..mak aku..dh ade umah besar..sofa..astro pon boleh pkai..heheh..

Itu la keluarga aku..dan aku harap aku takkan lupa kisah ini..amin...selamanya dalm hati aku..forever n
after

1st berpuase

21st August 2009 –Saturday-1752 hours-
1 jam lebih lagi waktu berbuke..penat dan haus..hari prtama puase..sememangnya begitu kot..kepenatan..
Hari ni aku buat kuih yang aku selalu buat..hehe..popiya..tp dek kerana kakak aku x ade..trpakse la aku buat kuah sendiri..agak memeranjatkan..hehe..hitam sangat..mesti aku banyak taruk gula merah o ade yang panggil gula kerek..hehe..mane dapat name tu pun aku tak tahu..macam mane ni?kena tnggu abang aku la balik..hehe
Pukul berapa la azan magrib tempat aku ek?x tengok la plak waktu berbuka tadi..tak pelah..dah azan maghrib tu..berbuka la kan?
Hari ni aku suruh mak aku buat gulai lemak ayam..sedap nya..tak sabar aku nak abeskan..popiya kejap lagi la goreng..dalam kul 1830 nanti aku goreng la...penat betul..kering tekak..pergi bandar..teman abah ngan mak p beli ekzos motor abah..abah cakap motor dia bunyi kuat...tkut menganggu orang p terawih..abah la cakap..then mak aku biase la..alas meja..penyapu..bende2 dalam umah..nak harapkan aku? Ntah la bila kan?at least aku teman dorang jugak..abg aku..adek2 aku..sume kate penat n panas...nak kate memang la penat dan panas...tapi apa la daya kita..janji mereka bahagia..sudah mencukupi..tak ape lah..hehe


mother & I



father & I

pix ni mase bile la ek?aku pun lupa...hemm..tapi ni la father n my mother..hehe...my father was born on 1st September 1954 n my mother 1st June 1956...same date..not month laa...atl least still the same..orang kate jodoh..ade cite tyme abah pinang mak..haha..
mase tu..mak aku tengah tengok tv..pihak abah aku pesan kat pihak mak aku nak datang hari ni,..orang yang dorang pesan tu..kurang dengar...terjadilah 1 miss communication..di e ckp rmbongan nk dtg esok..mak aku siap p tengok tv lg...pas2..mase pihak abah aku datang..klam kabut punye orang..haha..cerita ni aku selalu bercerita dengan my friends...n i will story to my future children..INSYALLAH...

Saturday, August 22, 2009

men boling kt megamall

aku x ingat bile ktorang men boling ni...tp mase 2 aku rase..zati ngan eja nk g Key Ell...Eja dpt kje...Zati cntinue study...dayah pun trun KTN...seronoknye..bile la dpt jmpe korang2 lg kan?rindu bangat...shira pon ade.....neni join skali...hehe




tngok kena ke x pin tu...






maen bowling...dayah n aku tngah baling..




ni nak upload pix ade problem laa...pix ni je aku dpt upload dlu..sorry guys...


jom try upload other pic tyme maen boling tu..





dayah n eja yg sntiase cun....


zati dmm...huuu..pakse jugak dtg...hehe






shira n neni..tanxs shira 4 evrything...huu..you 2 neni...

1st sahur..

21st Aug 2009 – Saturday
Today, aku kat rumah..sahur dan berbuka puasa dengan my parents n my family.. Insyallah..
Sahur tadi aku bangun dgn sndiri…1st sahur la katekan..tengok2 mak aku tengah goreng ayam, dalam periuk ade ikan patin msk tempoyak..aku pun tolong la ape yang patut..tolong gorengkan ayam goreng…dah siap tu…mak aku pun kejut la abah aku, adik-adik aku..abah aku senang je nak kejutkan..yang 2 ekor tu…susah btul…puas jugak la..tp ALHAMDULILLAH semua bangun walaupun agak susah pada mulanya, ni aku tngah tules pun baru je pas sahur,,tetiba teringat,,,mcm mane la dgn org2 yg agak susah kan?apa la dorang makan?harap2 bulan ramadhan kali ini ALLAH S.W.T akan mengaminkan doa mereka dan lebih memurahkan rezeki..amin..

Aku bersyukur dapat hidup lagi dalam bulan ramdhan kali ini…amin..akan aku kutip semua pahala yang aku dah banyak tinggal..INSYAALAH…..

Dan aku nak berkongsi sesuatu..awal ramadhan..bermula la aku dengan seseorang 1 hubungan yang aku harapkan sampai ke jinjang pelamin..amin..dia baik, aku bukan la memuji dia sebab aku sukakan dia, aku tengok dia baik sangat dengan orang tua, walaupun kadang2 dia terlalu kasar...aku harap aku ada tempat dihatinye..ok..berbalik pada topic...

aku ada terbaca 1 kisah, yang Rasulullah akan membaca al-Quran sebelum matahari terbit...kata baginda, biarlah mata sjuk membaca Al-Quran nur Qarim...

Tuesday, August 18, 2009

nak ucap...salam ramadhan to all muslim


seperti yang sedia maklum..kita(all muslim) nak nyambut bulan pose dah kan kan?
so...bertaubat la banyak-banyak mase buln pose ni..
tyme pose je..aku tringat mase aku kcik2 dlu..almaklumlah...budak kecik...
minum air paip pun dah kire ok..mase tu kat skola agama..
tngok kengkawan mnum..macam menarik je...minum jugakla....sedap jugak..
heheh...makan dalam tandas..walaupun meloyakan...kenapa la aku boleh makan ek?
lapo la punye pasal...mane ingat dunia dah..janji kenyang..
bulan puase tahun ni..aku harap aku dapat la ape yang aku idamkan selama ini..
tak tinggal semayang...pose 2 pasti...nak2 semayang subuh...aduyai...liat btol...
huuu..pas2...k la,..nanti nak update...babaiii

Monday, August 17, 2009

lirik lagu Taylor Swift - You Belong with Me

You're on the phone
With your girlfriend
She's upset
She's going off about
Something that you said
She doesn't get your humor
Like I do

I'm in my room
It's a typical tuesday night
I'm listening to the kind of music
She doesn't like
She'll never know your story
Like I do

But she wears short skirts
I wear t-shirts
She's cheer captain
And i'm on the bleachers
Dreaming about the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time

If you could see
That i'm the one
Who understands you
Been here all along
So why can't you
See you belong with me
You belong with me.

Walking the streets
With you and your worn out jeans
I can't help thinking
This is how it ought to be
Laughing on a park bench
Thinking to myself
Hey, isn't this easy?

And you've got a smile
That could light up this whole town
I haven't seen it in awhile
Since she brought you down
You say you're fine
I know you better than that
Hey whatchu doing
With a girl like that

She wears high heels
I wear sneakers
She's cheer captain
I'm on the bleachers
Dreaming about the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time

If you could see
That i'm the one
Who understands you
Been here all along
So why can't you
See you belong with me
Standing by and
Waiting at your backdoor
All this time
How could you not know
Baby
You belong with me
You belong with me.

[Instrumental]

Oh, I remember
You driving to my house
In the middle of the night
I'm the one who makes you laugh
When you know you're about to cry
And I know your favorite songs
And you tell me about your dreams
Think I know where you belong
Think I know it's with me

Can't you see
That i'm the one
Who understands
Been here all along
So why can't you see?
You belong with me.

Have you ever thought
Just maybe
You belong with me?

Lirik Lagu Kangen Band – Kembali Pulang

bintang terlihat terang
saat dirimu datang
cinta yang dulu hilang
kini kembali pulang

lihatlah dia mulai bernyanyi
coba merangkai mimpi
cinta yang dulu pergi
kini datang kembali

wajahmu mengingatku
dengan kekasihku dulu
wajahmu mengingatkan
dengan masa laluku


kekasih yang dulu hilang
kini dia tlah kembali pulang
akan ku bawa dia terbang
damai bersama bintang

kekasih yang dulu hilang
kini dia tlah kembali pulang
betapa senang ku dendangkan
dan takkan ku lepaskan

wajahmu mengingatkanku
dengan kekasihku dulu
wajahmu mengingatkanku
dengan masa laluku

naek teta....yeaaa..


get ready......

dari kiri : adam haikal, shafiq aiman, fatin najwa(pink), nursharifah shahira



tngah melihat minyak n brek...


bzday my nephew..rafique huzairul...

lupe plak nak bawak memory cmera...pg td dh ingt..nk upload pixture smalam..celebrate my nephew'z bzday..ank sdare aku dah menjangkau usia yg ke 2 tahun...tapi aku rase x banyak lagi die berubah..almaklumlah...2 tahun...bukn 22 tahun....heee..nk jugak promote umur aku tu..back the story..

hemm..lg 4 hari je lg...kite dh nk menyambut buln ramadhan..sbg org islam...aku rase ini lah bulan yang paling mulia..bulan yang paling bagus untuk mengutip pahala, tinggalkan dosa...kan?

ingat nak balik umah 1st day puase, tapi budget btul2 abes buln ni...saving?lg la aku x start saving..mcm mane la ek?nak sangat2 berbuka puasa togther my parents...hah?baru teringat...

akak ipar cll mlm td..die ckp..after 22,mean 23 la kan?die nak gerak ke kuantan..mean..aku boleh la tumpang..yes!!!!seronoknye....aku dh ade idea...sekarang jugak aku cll die..ops...

mane boleh...akak ipar aku kn ckgu..ish...mane thu die dlm kelas...x bleh gnggu...kejp lagi la aku menyuarakan isi hati ini..harap2 di approve la...almaklumlah..ini kan adik ipar yang tersayang?huuuu..k la guys...tyme to works...

nanti ade mase aku update...daaaaaaa

Saturday, August 15, 2009

ade sesuatu.....

hari ni ... 15th Aug...aku pergi la keje..ingat nak buat OT...dh plan ngan neni...kak d pun suruh pergi jugak..almaklumlah....keje banyak x buat lagi...

bangun pagi...pukul 9pg...lepak2..gosok gigi..baring2 je tngok tb...pas2 perut trase lapar plak..aku pun pergila dapur...sharp kul 10.30 smpai opice ni...cntinue balik..

bukak peti nmpk nasi impit kak long bg smalam...g hangat kan..pas2 makan la...tak mandi lagi waktu tu..hee...ank dare ape la ni?kalau mak aku ada..mati aku kena bebell...naseb baek mak aku ade kat kampung..
aku pun makan la nasi impit 2...sedap..tak terkate..tapi lama2 bosan pulak..duduk2 sambil makan 2..telepon berbunyii...aku pun pick up la..epul cll upenye...borak la dgn die..

borak2..dah pkul 10..aduyai...x mandi lg...
ckp kt epul..nak p kje..kena stop la borak2 ni..so..aku pun mandi r...

tngah2 syok mandi 2...neni tepon...so..nak kena jimat air..pick up jugak la cll neni..diam x diam..pukul 10.30 jugak la aku p opice...

neni dah ade..die parking dkt parking bos..aku pon join skali la..wlaupun motor aku x besar mane...aku pun parking btol2 kat pintu kete die..

smpai opice kul 10.45...aku tles ni dah pkul 12tghari..ingat nak wat keje..

tngok2...UBS x bleh on...aduh....connection server fail la plak...trpakse la aku...trpakse?hehehe..ye la kot...trpakse la aku bukak blog ni...type2...neni ajak p tmbah power spek..aku dgr td die ajak aku p tngok G.I.JOE...so..aku nk gerak dah ni...see u all next tyme ya!!muah2

pixture


loving couple


~~~~my nepheww~~~~


Monday, July 13, 2009

maSaLah o pRobLem

Semua orang ada masalah,, yang tak pasti, bila ia akan habis. Harap satu hari nanti, sebelum kita menutup mata, masalah yang selalu membelengu hidup kita ni..akan jauh dari kita, or mean… tak payah pikir apa masalah itu..seronoknya......

Tapi sebagai manusia biasa, apa la sangat yang boleh kita buatkan? Masalah akan datang melanda even kecik pon. Susah sangat rasa ada perasaan..kena jugak la terima even kite rase sesuatu tu susah nak terima. Tapi kita kena bersyukur dengan apa yang kita ada, bukan lah mengeluh seperti apa yang aku buat ni, bak kate org..dont try this sat home..hehe..

Bila cerita pasal perasaan ni, banyak pulak yang selalu bermain-main dengan kita kan? Tak kira la dalam hati ataupun di mata kasar..sesungguhnya, bila makin meningkat dewasa ni, banyak sangat, cinta contohnya, rakan-rakan seperjuangan, alam pekerjaan, bos, keluarga, dan yang paling utama sekali ialah dengan YANG MAHA ESA.

Entah la, seperti manusia lain, aku punya kehendak yang tinggi dari keperluan hidup. Ada ke orang yang betul-betul bersyukur ek? Walau sekecil zarah sekali pun?takkan dia tak pernah mengeluh? Kalau la ada, bagusnya dia..cemburu aku dengan orang yang macam tu..seronok kan?


*****************

~~~~peRmuLaan kaTa~~~~

seLepas ape yang telah tejadi..aku kadang-kadang terasa seperti tidak ada apa-apa lagi yang perlu aku pertahankan...tapi..bila fikir-fikir balik..semua orang pernah melakukan kesalahan..termasuklah aku..aku sendiri pun tidak pasti apa yang aku dah buat tu, akan memerangkap diri ini suatu hari nanti ataupun tak? harap tak la..dunia sekarang?tak sama langsung dengan dunia dulu..jauh berbeda...mengapa semua ni terjadi ek?betullah kata orang..masa tidak boleh berputar balik..jadi hargai lah apa yang kita ada..

kalau lah..kalau lah...kan?masa boleh diputar balik...seronoknya jadi diri sendiri..sekarang? entah laa..aku bersyukur sebenarnya, tapi pada masa yang sama aku pon ade jugak tertanya-tanya, kenapa kita semua dilahirkan ke dunia ini? Mungkin jawapan yang 1 itu tidak boleh memuaskan hati aku..ialah...sebagai khalifah di muka bumi ini kan?

Tapi biasala manusia mcam aku ni..mana ada perasaan puas hati..padahal..dah ada dalil dah menunjukkan ALLAH sayang kepada semua makhlukNYA..

ALLAH dah buat bermacam-macam orang kat dunia ni, dengan pelbagai rupa dan bentuk..ALLAH dah melakarkan takdir kita sebelum kita lahir lagi..apa yang ada pada kita ni, hanya untuk pinjaman..tapi, kenapa aku tak boleh terima semua tu? Walaupun aku tahu semua tu?susah sangat kan nak percaya pada angin yang tengah bertiup walhal kita rase ia ada..sebab kita tak nampak ia. Macam pahala dan dosa..kalau la aku boleh nampak semua tu di kiri dan kanan aku, alangkah seronoknya aku dapat mengutip pahala-pahala yang semakin hari semakin jatuh ditindas dosa-dosa yang kufur itu?

Wallahualam..

************